Donderdag 21 februari 2019 hebben we met Vrouw & Auto de “Tour du Lac” gereden, uitgezet door Fred Hak. Niet langs Franse slingerweggetjes, maar over dijkjes en langs heel veel water in het Groene Hart van ons eigen land. Al dat water bij elkaar vormt een flink meer en de weg er omheen vinden was een hele toer. Zou Fred het zo bedoeld hebben?

Enfin, drie manieren om de punten aan te rijden, naar blauw de kortste route, naar rood de 1 na kortste route en naar groen vrije route.
Punt 1 (groen) dat leek net het startpunt maar lag er toch zo’n 100 meter naast, dus eerst een rondje op het parkeerterrein om de T op te pakken. Dan naar punt 2 (rood) 2x de rotonde leverde OO op. Over de N209 naar Zoetermeer voor het groene punt 3. Dat was flink zoeken. Op de kaart een open gebied, in werkelijkheid een industrieterrein met flink wat nieuwe wegen en de Betuwelijn. Wat op de kaart de makkelijkste route leek stuitte op een verbodsbord. Achterop dit bord stond de letter E, voor degenen die wel van de juiste kant kwamen.
Dan de kortste weg over pijl 4 (let op het haakje aan het begin van de pijl) en 5.
Op weg naar 6 is groen, dus geen controles noteren! U is fout.
Van 8 naar 9 weer de 1 na kortste route nemen en dat is onderlangs de Geer en Kleine Blankaardpolder (weet je gelijk waar die ligt). Punt 10 door Stompwijk, 11 op een parkeerterrein, 12 doorgaande route naar vrije punt 13. Even het doodlopende weggetje inrijden naar sportvelden en het parkeerterrein ronden voor de W.
Van 14 de 1 na kortste naar 15, het weggetje achter het benzinestation Y nemen. Op punt 15 stond niets maar vandaar uit de kortste weg naar 16 een F. Vrije punt 17 was ook even zoeken, Op de kaart een open stuk, maar nu in ontwikkeling zullen we maar zeggen. De weg zoals op de kaart was er niet meer dus even doorrijden en vanaf de andere kant nog eens meten. Dat kwam op een bouwterrein uit. De letter stond tegen het hek waar de bouwvakkerbusjes geparkeerd stonden. Meten is weten! Volgende keer uitstappen!
Dan weer zo’n fijn industrieterreintje waarvan de naam door de wegen staat geschreven, Fred is er dol op. Maar wat is nu de 1 na kortste weg? Net onder de pijl dus via de I kom je halverwege op pijl P. Dan de pijl rijden en dan nog een keer het hele vierkantje omdat dit de 1 na kortste weg is naar 20, dus IPPPG.
Op naar het volgende industrieterrein daar even de kortste weg zoeken langs R en N en de 1 na kortste naar 23 die onder het spoor stond; een rood bordje met S op een rood dwangpijlen bord, lastig te zien.
En dan snel door naar de finish. De 1 na kortste weg zou weer de rotonde zijn, maar die werd geneutraliseerd omdat er rechts boven in het door Fred op de kaart aangebrachte kruis nog een “escape” zat die hij over het oog had gezien en Mieke wel zag. Het laatste punt was dan weer hetzelfde als punt 1, dus nog een T.
Mieke en Sylvia 0 strafpunten! Knap hoor, gefeliciteerd.
Fred bedankt voor de leuke rit, de 11x dat je ons op pad stuurde.

Hiltje van Blaricum