Het is ze weer gelukt.

De organisatie van deze rit, heeft een prachtige locatie geregeld in Den Haag, Kasserie Ock. Bij aankomst bedenk je meteen, hier gaan we nog een keer heen. Een sfeervolle locatie.

Vandaag, 16 mei 2019 gaan we rally rijden met Auto & Vrouw.

Marilène Dubois professioneel fotograaf en docent maar vooral fanatiek rally rijder, is de uitzetter, samen met haar zus Carine Dubois van rallybureau RCD, die ook navigatiecursussen geeft. We zijn dit keer met 8 equipes, de afwezigen rijden o.a. de tulpenrally.

Goed geoutilleerd gaan we en route.

De twee zwarte stippen op de kaart geven duidelijk aan waar te beginnen. Het vertrek is een makkie. Het instinkertje van een parkeerterrein oprijden en een letter scoren hebben we onder de knie.

Dat is een mooi begin en mijn navigator geeft vrolijk de aanwijzingen. We genieten van de mooie omgeving. Totdat we niet meer weten waar we zijn. En wat doe je dan? Wat ging er verkeerd?

Terug gaan naar de laatste letter? Is dat de oplossing? Het is dan wel sneu voor ons dat de organisatie de letters al heeft verwijderd en je hierdoor automatisch in de categorie poedelprijs valt.

Enfin we rijden op hele kleine landweggetjes, we zien de aangebrachte doorgetrokken lijn op de kaart, we rijden twee keer op de pijl en noteren twee letters. Ja ja we hebben de organisatie ingehaald.

 We rijden op weggetjes  tussen de kassen, strak langs het water en komen op plekjes waar je normaal gesproken niet komt. We hebben weer veel gezien en geleerd.

De lunch was voortreffelijk, het apart betalen wederom een item. Ook hier nam het bestuur de leiding en regelde het zo dat we allemaal achteraf bij Els kunnen afrekenen.

Volgende keer zien we elkaar in Lochem, een duplo rit met mogelijk een overnachting vooraf. Ik ga dan veel informatie inwinnen. O.a. Hoe lees ik de kaart zonder te draaien, links en rechts, als ik de weg kwijt ben wat te doen, en wat zijn nog meer mogelijkheden met de tripmaster.

Waarschijnlijk kunnen de winnaars Hiltje van Blaricum en Madeleine Sanders van deze rit mij helpen met de antwoorden. En ook de tweede prijs winnaars Henriëtte Verkade en Ilona Reinke gaan we bevragen.

De poedelprijs winnaars hadden  mazzel. Dit  keer geen geslurp, maar wijn uit de wijnkelder van één van de bestuursleden. En  “die was super”.

Fredie Blankestijn