De Duplorit wordt normaliter in juni gereden, vlak voordat de zomervakantie begint. Helaas is tegenwoordig niets meer normaal en moeten we op alle fronten telkens aanpassingen doen. Na wikken en wegen besloot het bestuur de Duplorit alsnog in oktober te houden, het was ook gelijk de viering van ons 30+1 jarig jubileum. Er werd een leuk programma opgesteld in de omgeving van Hoorn.

Op woensdag werd er een stadswandeling georganiseerd. Na afloop was er nog een museumbezoek. Hoorn is een leuk stadje, met veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Op aanraden van de gids werd er ’s avonds in restaurant Ysbrantsz gegeten, het was heerlijk en gezellig. De gids was zo enthousiast over ons clubje van Vrouw & Auto, dat ze eigenlijk wel mee wilde doen. Helaas had ze al andere afspraken voor de donderdag. Ilona heeft haar wel al onze gegevens gestuurd, wie weet meldt ze zich alsnog aan.

Joep Wanders verzorgde op donderdag de Duplorit vanuit restaurant het Nieuwe Paard in Abbekerk. In de toekomst zal er waarschijnlijk steeds vaker via GPS worden gereden en Joep wilde voor ons wel een soort van cursus met oefenrit organiseren met toelichting. Hoewel ik daar eerst wel zo mijn bedenkingen bij had, moet ik eerlijk toegeven dat ik het érg leuk vond. Iedere keer dat er een PLING binnenkwam werd je daar gewoon heel blij van en had je het gevoel dat je het heel goed deed.

Na de lunch begon het echte werk, Joep had een rit uitgezet met drie verschillende systemen. Pijlen kortste route, grensbenadering en ingetekende lijn met barricades. Daarnaast waren er ook tijdscontroles ingebouwd en allerlei “strik” opdrachten. Althans het was duidelijk op de kaart aangegeven, maar dan moet je die wel héél goed lezen. Al met al was het een prachtige route door de kop van Noord-Holland en een zeer leerzame en leuke dag. Ik kijk uit naar de volgende rit op deze manier.

Het was zelfs zo’n leuke gezellige dag, dat de introducee die met Sascha meekwam, gelijk lid is geworden van ons clubje. Welkom Eva, leuk dat je er vanaf nu bij bent en dat je je niet laat afschrikken door zo’n pittige rit.

Tijdens een hapje en een drankje werd de uitslag bekend gemaakt, deze staat onder het tapje uitslagen vermeld. Madeleine en Hiltje hebben deze keer de Duplobeker gewonnen, gefeliciteerd dames. Alle dames hebben een kleine attentie ontvangen als dank voor hun aanwezigheid. De avond werd voorgezet in een restaurant in Hoorn. Deze hele feestelijke dag werd vanwege het 30+1 jarig jubileum door het bestuur aangeboden. 

Sylvia Cats