De uitzetter voor de rit van 19 mei moest zich helaas door omstandigheden afmelden. Als alternatief werd besloten, net als bij de open dag een maand terug, nogmaals een rit van Redrive te rijden. Gekozen werd voor het rondje Tull en ‘t Waal wat zich “afspeelt” langs de Lek en rond Schalkwijk. Een prachtige route over dijkjes, langs boomgaarden en door kleine dorpjes. Geen competitie, maar gewoon een gezellige rit en lunch.
We genieten van het mooie landschap, het dak van de Saab is naar beneden en de zon schijnt. Op ongeveer 2/3 van de rit komende we in de voorspelde code oranje voor wat het weer betreft terecht. Gauw het dak er weer op, net op tijd voor een enorme wolkbreuk. De ruitenwissers kunnen het maar amper aan.
Er doen 5 equipes van Vrouw & Auto mee en die worden gelijk geconfronteerd met het feit dat een Redrive natuurlijk niet actueel de route controleert.
De startlocatie in Houten bleek gesloten dus werd voor de gebruikelijke koffie uitgeweken naar Vianen, waar het parkeren bij de Van der Valk al gelijk een pittige opdracht blijkt te zijn. Wat een doolhof, eenmaal de uitgang gevonden toch echt weer terug naar Houten om de Redrive app op te kunnen starten.
Onderweg komen we nog 2x een wegafzetting en omlegging tegen, onder pijl 12 en bij Cothen op weg naar pijl 13. Deze zijn niet op de kaartwegen te lossen. Je wordt gedwongen tegengesteld aan de voorgenomen route te rijden. Een aanwezige uitzetter had in deze gevallen een herstelopdracht kunnen zetten.
Na afloop eten we een “rallykroketje” bij Loetje en hebben we deze situaties nog even met elkaar doorgesproken. De bedoeling van de uitzetter was inmiddels wel duidelijk geworden. De juiste uitvoering was op de door ons gekozen dag echter niet mogelijk.
Gelukkig staat voor de volgende maand onze Duplo in de Achterhoek op de agenda met weer een “echte aanwezige” uitzetter!

Hiltje